dimarts, 7 de febrer del 2017

3. Canvis de paradigam educatiu. Constructivisme i connectivisme!

En la tercera sessió hem tractat dos temes rellevants: El connectivisme i l'eina digital "Videonot".

Per començar, hem hagut de visualitzar el següent video que he cregut oportú que puguéssiu veure:




El connectivisme és el fet d'estar connectat en tot moment  amb el món que ens envolta, amb els altres per tal de poder ampliar els nostre coneixements, tan per la banda del coneixements previs com aquells nous apresos. A l'escola sempre es diu que hem de crear aquest vincle entre el que ja saben i amb el que aprendran de nou. Les TIC és un molt bon recurs per poder establir aquestes connexions i cal que ho tinguem en compte en tot moment. 
En aquesta sessió he aprés a tenir més en compte tots aquests recursos que en un futur em poden ser de gran ajuda. És impresidible que els èssers humans ens connectem amb tot allò que tenim al nostre abast i el que ens envolta. És una realitat i per tant, cal que la tinguem molt present en el dia a dia a l'aula, ja que els infants formen part de la societat i els hem d'educar com a ciutadans integrats dins un món connectat cada cop més digitalment.

Com a mestres hem d'inculcar en els infants la idea que no tot el que ens envolta és cert. Cal que sigui crítics i creatius perquè puguin decidir i discrimniar allò que coneixen. Han de saber que no tot és tal i com ens diuen les informacions exteriors.


Per altra banda, hem conegut l'eina educativa videonot que ens pot servir per analitzar diverses situaciosn en l'àmbit eduactiu o bé ens permet treballar dins l'aula amb els alumnes. A més a més, ens permet fer comparacions de videos i comentar-los per tal de que es vegin "in situ" quan els veiem.

Per la propera sessió, hem d'escriure en aquest bloc personal tot allò que sabem sobre Twitter. Per la meva part, desconec totalment aquesta eina ja que no és del meu ús diàri. Sé que és una aplicació que funciona com a xarxa social i que s'utilitza per compartir idees i frases "icòniques" on la gent hi comparteix comentaris sobre un mateix tema.  Realment no sé gaire cosa més. Espero en la porpera sessió en sigui tota una experta.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada