dimarts, 28 de febrer del 2017

7. El Pla TAC de centre


Aquesta ha estat la última sessió abans de marxar altre cop al segon període de pràctiques a les escoles. El que hem estat fent ha estat informar-nos i conèixer què és el Pla TAC, i a més a més, ens hem organitzat per saber què i com hem de fer les tasques acordades mentre estiguem de pràctqiues.

Què i com hem d'enseyar a les escoles a tarvés de les TIC?
Som analfabets si no sabem escriure? Amb les noves tecnologies tot el dia estem utilitzant el mòbil… Per poder estar integrats en la societat és necessari estar-hi tot utilitzant les noves tecnologies d'una manera útil, amb consciència i amb un bon ús, sobretot en les escoles. Els infants han d'estar integrats en la societat de manera íntegra i els mestres els hem de saber guiar i orientar perquè siguin alfabets en aquestes noves tecnologies que els connecten amb el món actual.

Ens hem de replantejar  el "com" donar les classes en totes les àreea introduint i fent bon ús de les TIC. Caldrà que el mestre tingui un certificati i sigui concient del que representa fer un aprenentage  a través de les TIC, sinò, no té sentit res del que poguem fer a les aules utilitzant tecnologies.


El Pla TAC : tecnologia per l’aprenentatge i coneixement. Qualsevol centre educatiu ha de tenir el seu Pla TAC (aquí podeu trobar informació sobre aquest pla)



Per una banda, aquest pla ens marca els objectius sobre "com" haurien d’estar enfocats en cada escola. Per altra banda, ens pot servir per fer un diagnòstic per veure com va i com funciona ara l’escola en qüestió per poder-ho millorar. També s'observa l'apartat de l'avaluació en el qual ens orienta diversos punts per saber què modificar i veure així els problemes o punts més febles. Alhora hi ha uns indicadors que ens faciliten el punt de mira per veure clarament quines coses estem fent bé  i quines no.


Les tasques per tornar després de pràctqiues seran:

- Aprofitant que ja estem en una escola farem una aproximació descriptiva, interessant-nos per com funciona aquella escola , preguntar als professors i encarregats de les TIC i dir-lis sí fan el diagnòstic TAC, sí els professors tenen formació, com funciona tot el tema de les noves tecnologies...


Com funciona el pla TAC?

Visió del centre: ens explica actualment i l’evolució que han patit les escoles respecte les noves tecnologies. Al principi s'entenia la informàtica com a objecte de coneixement, com uns continguts sobre l’ús de l’ordinador. Del anys 90 cap al 2000 van dir que no era tant l’objectiu d’aprenentage sinó que es reconeixia com un recurs per aprendre altres coses, altres àrea, qualsevol dels altres continguts educatius... Utilitzar-ho com a eina integrada en el currículm per l’aprenentage d'altres continguts era el nou objectiu... A partir dels 2000 vam adonar-nos que a través de les TIC podem generar situacions que gràcies aquestes tecnologies els infants puguin descobrir per ells mateixos.

Com ho podem relacionar amb els models pedagogics de fa dues sessions? Amb el RAD i amb el TPACK ja que són dos del model que més inetgren les TIC com aun recurs pedagògic i que a més a més ho combien amb totes les àreas i punts claus de les escoles (el TPACK el que més) . En aquest document també s’expliquen factors que mediatitzen l’ús de les noves tecnologies en un centre educatiu, també quins continguts digitals tenim a l’abast (interacció oberta o interacció dirigida /focus contingut en les matèries i focus en les competències bàsiques), també la plataforma de centre i per últim, els recursos tecnologics i els seus usos.


Els objectius que se'ns presenten en el Pla TAC són:





Una de les altres tasques és:

XANP (una gimcana telemàtica):


És com un whatsaps  o sms on només podem enviar-nos text. El nostre professors ens ha explicat una experiència a través de la qual podem conèixer aquesta eina per fer servir entre escoles i per treballar en els porjectes. Es va donar una situació de col·laboració entre escoles que pot explicar molt clarament el com utilitzar les TIC per l’aprenentatge. Podeu fer-hi un cop d'ull aquí.


Què es va fer?
Entre escoles, es comunicaven amb un personatge inventat que provenia d’un dels satèl·lits de Júpiter i cada escola (classe) es responien i es comunicaven entre ells perquè volien saber com era el personatge que havia estat inventat per un dels professors que també responien com a escola i actualment el que és el nostre tutor i en aquell moment també el d'una de les classes de les escoles implicades tutor . Els mestres compartien amb ell  el fet de que havia creat molt dubtes i preguntes sobre coses de l’espai, que  es creava un ambient de sorpresa i unes ganes impressionants.  A partir d'aquest projcte, els infants estaven estimulats i motvats per conèixer molt conceptesi coneixements nous: van aprendre factors de conversió d’una manera molt més interessant, volien saber-ho lligar a la història i al personatge...no era un estudiperquè si, hi avia una intenció per part dels infants i aixó els dónava sentit i coherència amb allò que aprenien amb ganes.


Nosaltres tenim la possibilitat de crear aquest espai: Dissenyar una proposta semblant enfocada cap a la interacció amb l’escola Collaso i Gil. Entre tots vam estar dient per grups propostes sobre idees/temes/enigmes per realitzar aquest intercanvi de missatges durant l'estada de pràctiques. Les vam posar en comú i  vam decidir la definitiva que posarem en pràctica a la realitat amb l’escola durant l’estada de pràctiques, tot el grup sencer, no per grups.

Vam triar la proposta de "l’Espia" i aquestes serien les condicions: Cada setmana un grup o persona del grup ha de manteenir el contacte amb l'escola i amb els nens i així porposar-lis un enigma cada setmana spbre coses a resoldre per ajudara l'espia a sortir d'un embolic.


Us aniré informant sobre com esdevè aquest repte!


Gràcies. .

divendres, 24 de febrer del 2017

6. La competència digital docent



En l'entrada anterior vam comentar la idea de competències bàsiques digitals a primària, fent així referència a "allò" que l'alumne ha d'haver assolit un cop finalitzi l'etapa.
En el dia d'avui, hem vist un punt de vista molt diferents, però el que realment ens interessa a nosaltres: La competència digital docent.

Per poder iniciar la sessió, cada grup havia preparat una presentació amb diverses parts del currículum on es feia referència  a les TIC i a com els mestres haurien d'ensenyar a través d'aquestes.
A més a més, es crearà un qüestionari durant l'estada de pràctiques per autovaluar-nos en referència a aquestes competències. Cada grup hem estat crant (durant la sessió d'avui) 15 preguntes amb 4 possibles respostes.

La competèmcia digital docent


Els mestres podem programar molt bé que l’infant vagi fent tot el treball a l'escola relacionat amb les tic, però si el professor no ho utilitza, per a ells, els nens,  no serveix bé. Educa molt més allò que no tens preparat a l’aula que no el que tens programat fil per randa. En situacions del dia a dia, on hi ha imprevistos, és on hem de demostrar la flexibilitat i presa de decisions d'un mestre, per tant, s’educa més per allò que d'alguna manera no controles, que no pas allò que ja està del tot programat i massa pensat.
Som nosaltres els que hem de ser conscients de la manera en com contegiem l'ús d’aquestes tecnologies en la relacio amb l’aprenentatge a l'aula.

Hem estat observant la competència digital, concretament a blanquerna (artcile jordi simon). Aquesta article ens explica d'una manera clara què és la “competecia digital docent”. Ara estem en un moment que des del departament d'ensenyament s'estan prenent molt seriosament el fet d'exigir als mestres que hagin d'acreditar i ser competents en les TIC. També és necessari que els mestres justifiquin i tinguin la necessitat de ser molt bons mestres i usuaris en aquestes noves tecnologies, concretament les més pedagògiques, que en siguin conscients.
Què han de saber els mestres perquè com a models siguin coherents? A nosaltres se’ns exigirà que tiguem un certificat de “comptència docent”, el qual està normativitzat. Aquesta possibilitats per treure's el certificat i la mateixa idea va sorgir l’any passat a disposició del departament on està tot molt ben especificat.

CDD (Competència digital docent) = CDI: competencia digital insatrumental (sabem utiltzar les tic com a insrument i cal saber fer servir programes i apps) + CDM: competència digital metodològica (la competència digital que nosaltres utilitzem metodològicament, de quina manera nosaltres som competents preparant una presentació de PWP perquè els infanst aprenguin quelcom, de quina manera si utilitzo una aplicació als infants els serà més facil l’aprenentatge?)

En la web “acreditació de la competència “ (acticweb) explica que quan vulguem tenir aquest certificat aquí hi trobarem un examen per poder estudiar i adquir el títol oficial si l’aproves. L’haurem d’aprovar tots quant surti. Serà com a obligació tenir-lo en totes les escoles per a tots els docents. Hi ha 3 nivells (basic, mitjà i avançat). Aquest títol és obligatori.

Hi ha documents complementaris que es troben en el departament per ser més competens.

CDI :Un dels (continguts de competències actic): Està organitzat en 8 competències en relació al nivell de l'actic) i després ens diu per nivell quines capacitats ha de desenvolupar el mestre (ser capaços de …).

CDM: Serà un procés en el qual des de cicle inicial els alumnes han de començar creant el seu DPA (Dossier personal d’aprenentage ) on estarà relacionat amb totes les àrees del currículum. En aquest dossier hi posaran les activitats que s’han fet vinculades a quina àrea...,i això serà l'eina per poder avaluar aquesta cdm.


Gràcies..

dijous, 16 de febrer del 2017

5. La competència digital a primària



En la sessió d'avui s'han fet les presentacions sobre els models pedagògics i hem tractat i parlat sobre el currículum, enfocant la mirada en els objectius que han d’assolir els infants en les TIC.


A més a més, hem fet un Power Point fent referència a les competències del currículum: Competència bàsica digital (La competència digtal a primària)

Com ho hem fet?

A través de les infografies que ja he esmentat en alguna entrada anterior: Què és una Infografia? És una manera de presentar la informació, és l’utilització gràfica per ensenyar continguts als infants, és molt anecdòtica i visual.

Aquestes són les definicions clau per entedre aquests quatre models pedagògics:


SAMR/RAT:

És una estratègia/model pedagògic, en el qual se’ns presenta un patró a seguir, una manera de fer que ens anirà bé per tenir en compte com a model a imitar.
Alhora, ens ajuda a veure quines possibilitats tenen les TIC per incloure-les a l’aula.

Les nostres companyes també han parlat sobre un altre model similar al SAMR: el RAT. Aquest model és molt similar al primer però no fa tant èmfasi en la fase “redefinir”



ACOT2: apple classrooms of tomorrow

És l’evolució del rol del mestre amb la incorporació de les TIC. Pretén integrar les TIC a la vida quotidiana dels alumnes (no només a la classe d’informàtica). A més a més, vol afavorir l’actitud col·laborativa entre mestres i alumnes. Per tant, se centra en el canvi del rol del mestre com a un model d’activitat bidireccional entre aquest i l’alumne.

Realment és així? Cal un canvi educatiu on les TIC tinguin més rellevància a l’aula, on el rol del mestre sigui fonamental i esdevingui un canvi de relació entre mestre- alumne.


TPACK: (coneixement tècnic pedagògic del contingut)
El model es va crear entre l’any 2006-2009. Serveix per incorporar les TIC de manera eficaç en l’ensenyament. Identifica els tipus de coneixement que el docent necessita per integrar les TIC a l’aula.

"Com a mestres podríem fer l’exercici de pensar quines assignatures de la Universitat s’han basat en el contingut, quines en el coneixement pedagògic i quines en la tecnologia. Això ens parla sobre una necessitat en la interacció entre les TIC, el contingut i pedagogia. No té sentit conèixer recursos TIC de les matemàtiques, per exemple, si no s’apliquen i ens les ensenyen en relació a la pedagogia i el contingut."


FLIPPED CLASSROOM

L’últim model consisteix en un mètode pedagògic en què l’alumne treballa a classe un contingut i aquests són traslladats a l’aula.

Es basa en la Taxonomia de Bloom: Les capacitats que els nens posen en joc depenent dels continguts que es treballen (segons els tipus d’activitats que fem).

És rellevant treballar-ho tant a casa com a l’escola, aprofitant les noves tecnologies de manera autònoma (ordinadors, ipad...)



La competència digital a primària

Hem treballat el document de “les competències bàsiques en l’àmbit digital” a Primària a través de la pàgina web Xtec: Departament d’Ensenyament.

Què han de conèixer els infants sobre l’àmbit digital?
El mestre és qui pensa com i què aplicar del Currículum. Aquest l’hauríem de compartir en reflexió entre mestres i alumnes.

Quins objectius ens podem marcar com a mestres? Què fem amb aquest document?
Els objectius clau són:

- Conèixer el document i comprendre’l (estructura, contingut…) tenint en compte què ens diu a l’hora de crear activitats i utilitzar-ne els recursos.


- Veure quina dimensió més pràctica pot tenir (com el podem utilitzar), en quines situacions.


- Entendre què ens aporta i en quines situacions ens pot ser útil.


Com podem fer-ho?


-Una lectura segons l’estructura del document.


- Treballar per grups segons les dimensions. Dins aquestes, cada grup pot treballar una competència per després posar-ho en comú amb la resta de la classe.









Gràcies.






dissabte, 11 de febrer del 2017

4. Models pedagògics vincultas a l'ús de les TIC!



Durant la sessió d’avui hem recordat “Twitter” com a eina TIC. A més a més, hem estat coneixent diverses opcions en el Google drive que abans no havíem utilitzat mai. Per acabar, hem estat realitzant les infografies que parlaven d’un tema determinat per grup.


Google drive


Així com el Word va estar dissenyat per fer documents per imprimir, el Google drive va néixer amb la finalitat del coneixement digital. Els textos són més com apunts de treball que no pas documents per ser impresos, és un espai de treball, focalitzem en el procés de treball. Serveix per compartir documents, enllaços, entre d’altres, a través de varies eines.


Hem après a fer enllaços dins el mateix document de drive. Com fer índex d’enllaços que ens porten a paràgrafs determinats del mateix document. És com si fos un índex normal i al clicar sobre l’enllaç se’n va a (es visualitza) la pàgina que conté la informació que m’interessa.


Com ho podem fer?
Selecciona una part del text com un títol. Clica sobre “text normal” i obre la fletxa dreta. Selecciona el títol que tu vulguis segons la mida o la importància . Anar a “insertar índice”, i al clicar a dalt a l’índex sobre qualsevol títol ja et porta a l’apartat seleccionat(com el Word al fer un mateix índex). Si volem eliminar l’índex només cal clicar a la dreta com si hi hagués un rectangle mateix en l’índex, de tipus quadre de text, clicar el botó dret i a “eliminar índex.


Twitter
Què és el Twitter? Vam llegir un article de Raquel Rubín on descrivia la utilitat i explicació sobre el que és Twitter en general. M’ha resultat de gran ajuda ja que jo, abans d’aquesta sessió no sabia res sobre el Twitter, intuïa una mica qle que era però no l’havia utilitzat mai no aprés a fer servir.
Aquí teniu l’enllaç de l’article citat: https://www.ciudadano2cero.com/twitter-que-es-como-funciona/

Què ens explica l’article?

Segons l’autora, Twitter és una plataforma de comunicació bidireccional amb naturalesa de xarxa social o et permet decidir amb qui et vols relacionar i que alhora limita els teus missatges i comentaris amb 140 paraules.
Les relacions a Twitter tenen dos extrems,  els “seguidors” i els “seguits”.

Per a què serveix? I cito de l’autora: “En definitiva, cuando hablas con alguien que se ha tomado el tiempo para probar Twitter en serio, es habitual que empiecen a fluir inmediatamente los temas de conversación sobre nuevas y refrescantes ideas en todo tipo de campos, gente interesante a seguir, noticias de última hora, tendencias en los medios sociales, en tecnología, en la moda, recomendaciones de todo tipo de cosas, un amigo que ha encontrado empleo gracias a una oferta que localizado vía Twitter, otro que ha conseguido incrementar un 25% las ventas de su tienda de artículos de surf…”

Per a  mi ha estat tota una descoberta, perquè tenia uns estereotips com clars en la visió del Twitter. Ara penso diferent, crec que és una manera de relacionar-se única, agrupant  fent sentir a grups de gent molt escoltats, recolzats i compresos. Com a societat cal que es fomenti el respecte per les diverses opinions tot compartint informacions, dades i opinions. Twitter genera relació social, coneixement i cultura. No cal dir que tot i això serveix si s’utilitza amb un fi positiu.

·      Alguns conceptes clau per saber com funciona twitter:

Retwitar: quan alguna persona ha penjat un escrit i ho “retwitejes” de la pàgina general que tu tens amb tots els qui segueixes i els seus missatges, al retwitejar se’t posa a la teva pàgina personal única, no a la teva pàgina general on veus als qui segueixes. Així, dónes informació del que a tu t’interessa als qui et segueixen. Aquí podem relacionar aquest fet amb la identitat digital de la que tant hem estat parlant. Aquestes eines formen part del creixement i formació de la nostra identitat.

Tenir seguidors al Twiter: la gent que segueix el teu perfil. No has d’autoritzar a qui et vol seguir, sinó que directament et segueixen. Si tu segueixes a una persona veus els seus comentaris però ell a tu no si no et segueix.

#: Què són?: fan referència a un tema o persones que jo vull que vegin que l’he citat en el meu Twitter.

Explorar i torbar usuaris: escriure en “explorar” el nom de la persona o posant @..i el nom d’usuari ja pots fer l’enllaç perquè ho vegi.

Twittar, “piular”: fer un comentari dins el Twitter




Models pedagògics vinculats en l’ús de les TIC

Cada grup s’ha hagut d’informar sobre un dels quatre models pedagògics vinculats amb l’ús de les tic: SAM/RAT, ACOT2, TPACK i FLIPPED CLASSROOM

Per fer-ho, el meu grup hem preparat com una mena potser que és diu INFOGRAFIA, i ho fem fet a través del programa Canva.es. Aquí teniu l’enllaç per si us pot servir de recurs.
Hem treballat el model TPACK.

TPACK: (coneixement tècnic pedagògic del contingut)      

El model es va crear entre l’any 2006-2009. Serveix per incorporar les TIC de manera eficaç en l’ensenyament. Identifica els tipus de coneixement que el docent necessita per integrar les TIC a l’aula.

Per fer-ho s’han d’interrelacionar tres conceptes:
  • Contingut (coneixement del contingut).
  • Pedagogia(coneixement pedagògic), que relacionat amb el contingut i la tecnologia seria: el coneixement pedagògic dels continguts i el coneixement pedagògic tecnològic.
  • Tecnologia (coneixement tecnològic), relacionant-ho:  el coneixement tecnològic del continguts i el coneixement tecnològic pedagògic.


Implicacions pràctiques que ens ofereix aquest model:

  • El Model relacional ( el coneixement sobre la interrelació).
  • La Presa de decisions ( la reflexió, activitat més creativa).
  • El Model situacional (tenir en compte el context).
  • La Innovació en les TIC (reorientar, filtrar i centrar l’ús educatiu de les TIC).
  • La Formació del professorat ( que siguin més competents).
  • La Investigació educativa (ajudar en les investigacions basades en els tres conceptes).

Un exemple real el podem trobar en les aportacions que  Judi Harris i Mark Hofer han creat sobre el model TPACK: tot un seguit d’activitats basades en aquest tres conceptes interrelacionats enfocats a totes les àrees.





Per fer la reflexió final he cregut oportú citar el que vaig escriure pel bloc general de la classe:
“Com a mestres podríem fer l’exercici de pensar quines assignatures de la Universitat s’han basat en el contingut, quines en el coneixement pedagògic i  quines en la tecnologia.
Això ens parla sobre una necessitat en la interacció entre les TIC, el contingut i pedagogia. No té sentit conèixer recursos TIC de les matemàtiques, per exemple, si no s’apliquen i ens les ensenyen en relació a la pedagogia i el contingut.”



dimarts, 7 de febrer del 2017

3. Canvis de paradigam educatiu. Constructivisme i connectivisme!

En la tercera sessió hem tractat dos temes rellevants: El connectivisme i l'eina digital "Videonot".

Per començar, hem hagut de visualitzar el següent video que he cregut oportú que puguéssiu veure:




El connectivisme és el fet d'estar connectat en tot moment  amb el món que ens envolta, amb els altres per tal de poder ampliar els nostre coneixements, tan per la banda del coneixements previs com aquells nous apresos. A l'escola sempre es diu que hem de crear aquest vincle entre el que ja saben i amb el que aprendran de nou. Les TIC és un molt bon recurs per poder establir aquestes connexions i cal que ho tinguem en compte en tot moment. 
En aquesta sessió he aprés a tenir més en compte tots aquests recursos que en un futur em poden ser de gran ajuda. És impresidible que els èssers humans ens connectem amb tot allò que tenim al nostre abast i el que ens envolta. És una realitat i per tant, cal que la tinguem molt present en el dia a dia a l'aula, ja que els infants formen part de la societat i els hem d'educar com a ciutadans integrats dins un món connectat cada cop més digitalment.

Com a mestres hem d'inculcar en els infants la idea que no tot el que ens envolta és cert. Cal que sigui crítics i creatius perquè puguin decidir i discrimniar allò que coneixen. Han de saber que no tot és tal i com ens diuen les informacions exteriors.


Per altra banda, hem conegut l'eina educativa videonot que ens pot servir per analitzar diverses situaciosn en l'àmbit eduactiu o bé ens permet treballar dins l'aula amb els alumnes. A més a més, ens permet fer comparacions de videos i comentar-los per tal de que es vegin "in situ" quan els veiem.

Per la propera sessió, hem d'escriure en aquest bloc personal tot allò que sabem sobre Twitter. Per la meva part, desconec totalment aquesta eina ja que no és del meu ús diàri. Sé que és una aplicació que funciona com a xarxa social i que s'utilitza per compartir idees i frases "icòniques" on la gent hi comparteix comentaris sobre un mateix tema.  Realment no sé gaire cosa més. Espero en la porpera sessió en sigui tota una experta.





dijous, 2 de febrer del 2017

2. Identitat digital i entorn personal d'aprenentatge (PLE)

Durant la sessió 2 hem utilitzat la dinàmica de Philips (6x6: es fan 6 preguntes donant 6 minuts) per saber "Què és i com es gestiona la identitat digital?

Aquesta dinàmica s’utilitza a l’escola perquè tots els nens de cada grup petit hagin de respondre i no es quedin callat envers la resta del grup. Implica a cada membre del grup sense deixar exclòs a cap dels infants.
Nosaltres, hem  hagut de decidir en el nostre grup quin ordre seguir per respondre-la.

 1- Què és la identitat digital?

-La descripció que ens defineix a nosaltres dins la comunitat digital en l’era virtual.
-Tot allò que podem trobar i que ens informi (imatges, articles, dades) definint la nostra identitat.

Per a mi, un dels grups que ho ha definit millor i que més s'adequava a la nostra definició ha estat el primer:

Grup 1: És el rastre que té cada persona a Internet. A vegades és d’apartat personal i d’oci i d’altres que van més enllà, ja sigui temes professionals, esportius... No saps mai si es veritat o no, qui ho ha publicat, qui ho mira i molts cops no es pot esborrar perquè ha sigut publicat per tercers.
2-Com es gestiona la identitat digital? Com fem que es conegui més?
La gestió de la identitat no està del tot controlada per l’usuari, per una banda la controla la comunitat digital qui gestiona el contingut i l’ús, i per altra banda tu mateix utilitzant fonts i xarxes socials en les que hi dipositem informació nostre tot fent difusió. Ser conscients que la nostres dades i informació sempre quedaran a la red social.

3-Quins inconvenients i quins avantatges pot tenir la nostra presència a la xarxa?
- Inconvenients: Que es poden utilitzar i fer difusió de dades personals, imatges...sense el teu permís que et poden perjudicar en un futur. Pots estar controlat i vigilat fins a un punt que coneguin de manera vulnerable informació sobre la teva identitat i vida.
- Avantatges: és una manera de donar-te a conèixer arreu del món i que per exemple en l’àmbit laboral et pot facilitar i beneficiar l’intercanvi d’informació que et pot obrir més possibilitats. Et connecta i et relaciona amb altres usuaris d’arreu del món en el qual l’intercanvi d’informació amb els mateixos interessos. Facilitar la recerca d’individus que poden estar en perill o necessitar ajuda.

4. Què creieu que li agradradaria trobar a un director d’escola si busqués informació vsotra a la xarxa?
- Aportacions en l’àmbit eduactiu com revistes, artciles, blogs, formació...
- Experiències a les escoles.
- Perfil que es presenta en l’era digital tingui coherència amb el perfil de mestra que es busca i que realment ets.
- Compartir idees i informació de manera recíproca entre usuaris i mestres per enrriquir i ampliar l’intercanvi d’informació per la teva formació i diversificat.

5. Com podem ajudar els nens a tenir consciència i a gestionar la seva identitat digital?
- Que conegin app fonts d’informació per poder fer visibles les conseqüencies i funcionametn de l’era digital fent-los conscient del caire mundial que abarca i la rapidesa amb la que es difon informacions
- Ajudant-los  a que coneguin les conseqüències i riscos que poden haver-hi
-Mostrar bons models i accions que no afecten i controlen el mal ús de la informació.
- Mostrar-lis notícies de fets que els ajudin a reflexionar sobre els diferents punts de vista, opinions i relativitat que hi ha al tenir informació sobre alguna altra persona.
A més a més,  durant la sessió d'avui també hem aprés i parlat sobre un nou concepte:

PLE (Personal learning environment)

Segons Wikipedia PLE és: "el conjunto de herramientas, fuentes de información, conexiones y actividades que cada persona utiliza de forma asidua para aprender".
El PLE és una nova possible manera d’aprendre, és una manera de fer d’aprendre. Pots aprendre les coses gestionant el teu PLE, per tant, aquest està mot vinculat a la pedagogia. Si sabem com utilitzar-lo podem aprendre molt.
He creat un PLE utilitzant l'aplicació Power Point. Hi podeu veure les relacions d'aprenentage  que considero que tinc amb el meu entorn: