diumenge, 30 d’abril del 2017

10. L'ús dels mitjans i l'educació en comunicació

Durant aquesta sessió, a classe hem parlat sobre l'ús dels mitjans i l'educació en comunicació.

Normalment creiem que els alumnes dominen l'ús dels mitjans i sobretot aquelles applicacions que són utilitzades per comunicar-se. Els infants han de ser conscinets del mal ús que també es pot fer sobre aquets i per aixó hem de procurar que siguin concinets dels ricos i que es facin repsonsables i autònoms del seu aprenetatge a través d'aquets. Cal que eduquem ciutadans capaços de conviure en un món on són capaço de raonar i de ser crítics amb les seves pròpies decisions.

Vam veure un artcile on es justifica el per què és imporntant fer servir els mitjans de comunicació a l'escola. Aqusta article és el Manifest per l'educació en comunicació. Cliqueu-hi a sobre i el podreu llegir.

Un dels altres conceptes que he aprés en aquesta sessió és "l'educació mediàtica". Actualment el 99% de la població encara no sap i desocneix què és. L'alfabetització mediàtica és aquella capacitat d'entendre allò que se'ns explica a través d'aquests mitjans de comunicació, o alhora, saber i poder explicar i transmetre  a través dels mitjans de comunicació. Cal vigilar amb els tipus de mitjans de comunicació , ja que molts  poden crear falses esperançes o il·lusions de la realitat. Normalment ens fixem més en el llenguatge visiual que en el que aporten aquests  i no tant en el seu component relacional, és a dir, que deixem que ens portin a l'emocional i no tant a la raó per així descriminar-hi la realitat i el que de veritat ens volen vendre.

Els mestres hem de guiar i ajudar als alumnes a que siguin consicents de la seva ment crítica quan reen tota infromació externa. Per fer-ho, no obstant, no podem privar-los d'activitats, experiències i altres dinàmiques en les quals exerimentin amb aquesta mitjans i amb el que ens diuen.

Per fer-nos més concients també anoslatres com a ftures mestres, hem vislutailtzat un vídeo que m'ha fet relfeixonar sobre toa la pressió social que hi ha al voltant de la dona i de tothom en relaltat, com els mitjans infleuixen en noslatres i ens fan actuar de detrmiandes maneres. Aquí teniu el video:



A través d'aquest video seria una bona activitat per parla-ne amb els alumnes, i per fer-ne una reflexió crítca i així fer-los raonar sobre les seves pròpies opinions i sobre el que creuen que la societat pensa.

Crec que és molt important fomentar la llibertat d'expressió a través del raonamnet i la conversa amb els infants, i sobretot en aquest tema que està tant present en el dia dia de tots i que ens afecta d'una manera o altra. Els esterotips i els missatges que de vegades ens ofereixen els mitjans s'han de criticar, s'han de valorar des del raonament personal i així saber què és bo per a nosaltres i que no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada