dijous, 18 de maig del 2017

Robòtica i codis QR!

Les dues últimes presentacions que han fet les meves companyes han tractat sobre la robòtica i el codis QRl.

Pel que fa a la robòtica, he de dir que descoenixia del tot com una escola es pot arribar a implicar tant i d'una manera accesible i útils per als infants, en un tema que des de fora sembla molt difícil i complex de tractar. La robòtica permet als infants desenvolupar la seva capacitat creativa mitjançant la programació dels robots. Per tant, també destaco la possibilitat de treballar l'aprenentatge autònom a través de la robòtica i tot el que aixó els coporta als infants. Crec que els motiva i els fa experimentar situacions on han de resoldre problemes que es van trobant en el camí. El treball en grup ha estat essencial per poder fer que el robot fes el recorregut que se'ns demanava en la dinàmica, i per tant, dins l'aula és una molt bona eina a través de la qual es pot treballar el treball cooperatiu.


Respecte a la darrere exposició del curs, s'han tracat els codis QR com a una eina molt fàcil d'utilitzar tant per a mestre com per alumnes. Cada dia podem trobar diversos codis QR per allà on anem, i per tant, cal incloure'ls dins l'aula per apropar als infants a la realitat.
Les companyes ens han fet fer un codi QR explicant de la manera que volguèssim un espai de la universitat. Per exemple, un grup ha utilitzat el youtube per poder penjar un vídeo fet des del mòbil i així penjar-lo com a codi QR.
Cal tenir presnt que els codis QR estan al nostre abanst i que desperta un interès, sorpresa i intgriga en els infants per saber-ne més.


Moltes gràcies.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada