dissabte, 29 de setembre del 2012

Llenguatge i Llengua!


COED (18/9/2012)

Després d'haver llegit un text de "TUSON, J (1984) " sobre el què és relament la llegua i el llenguatge, he pogut resumir els significats en el següent:

El lleguatge humà està format per un conjunt de senyals i les seves combinaions de manera organitzada per poder comunicar-se amb els demés, és a dir, transmetre un missatge d'un emissor a un receptor.

El llenguatge és un mitjà d'expressió que podem utilitzar-lo per expressar a través de la comunicació verbal, sensacions, idees i situacions. Sense el llenguatge les persones no podríem desenvolupar la intel·ligència. Gran part del desenvolupament d'aquesta és gràcies al llenguatge per diverses raons:

- El llenguatge és fonamental per la memòria. Recordarem coses gràcies a senyals o paraules que fan frases d'un determinat lloc.

- El llenguatge fa que poguem expressar tot el que sentim i volguem expressar per dins nostre. Si voelm expressar un estat d'ànim, tenim una paraula i un gest per definir-ho. Sempre pensem en llenguatge, per tant, el llenguatge ens ajuda a pensar.


La llengua es definiex com un tipus d'organització de les senyals del llenguatge que nes permet organitzar i calssificar l'entorn, les percepcions i les coses que ens envolten al món.

Han d'haver-hi unes entitats com per exemple "els peixos" que englova a un tipus d'animal  i dintre d'aquest hi han milers de tipus de peixos on cadascun té el seu nom diferent. Aquesta reducció d'entitats que fem és el que fa que ens entenem perquè sinó, hi haurien tantes expressions per cada cosa al món que seria impossible enrecordar-se del nom de cadascuna i no ens entendriem.

Cada llengua té la seva manera diferent d'expressar mitjançant uns senyals i mètodes d'organització  per definir les coses amb el seu propi nom i la seva expressió.


Reflexió personal.

No cal dir que la llengua i el llenguatge és una de les eïnes més essencials per a ser una bona mestra.

Tot el que hem aprés sobre l'importància  d'aquests dos aspectes ho hem de plasmar en l'educació del futur per fer de l'aprenentatge una cosa més fàcil i interesant.



Gràcies, Cristina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada