dissabte, 29 de setembre del 2012

Llenguatge i Llengua!


COED (18/9/2012)

Després d'haver llegit un text de "TUSON, J (1984) " sobre el què és relament la llegua i el llenguatge, he pogut resumir els significats en el següent:

El lleguatge humà està format per un conjunt de senyals i les seves combinaions de manera organitzada per poder comunicar-se amb els demés, és a dir, transmetre un missatge d'un emissor a un receptor.

El llenguatge és un mitjà d'expressió que podem utilitzar-lo per expressar a través de la comunicació verbal, sensacions, idees i situacions. Sense el llenguatge les persones no podríem desenvolupar la intel·ligència. Gran part del desenvolupament d'aquesta és gràcies al llenguatge per diverses raons:

- El llenguatge és fonamental per la memòria. Recordarem coses gràcies a senyals o paraules que fan frases d'un determinat lloc.

- El llenguatge fa que poguem expressar tot el que sentim i volguem expressar per dins nostre. Si voelm expressar un estat d'ànim, tenim una paraula i un gest per definir-ho. Sempre pensem en llenguatge, per tant, el llenguatge ens ajuda a pensar.


La llengua es definiex com un tipus d'organització de les senyals del llenguatge que nes permet organitzar i calssificar l'entorn, les percepcions i les coses que ens envolten al món.

Han d'haver-hi unes entitats com per exemple "els peixos" que englova a un tipus d'animal  i dintre d'aquest hi han milers de tipus de peixos on cadascun té el seu nom diferent. Aquesta reducció d'entitats que fem és el que fa que ens entenem perquè sinó, hi haurien tantes expressions per cada cosa al món que seria impossible enrecordar-se del nom de cadascuna i no ens entendriem.

Cada llengua té la seva manera diferent d'expressar mitjançant uns senyals i mètodes d'organització  per definir les coses amb el seu propi nom i la seva expressió.


Reflexió personal.

No cal dir que la llengua i el llenguatge és una de les eïnes més essencials per a ser una bona mestra.

Tot el que hem aprés sobre l'importància  d'aquests dos aspectes ho hem de plasmar en l'educació del futur per fer de l'aprenentatge una cosa més fàcil i interesant.



Gràcies, Cristina.

dimecres, 26 de setembre del 2012

Treballem amb el google docs!

Bona tarda a tothom!

L'altre dia a classe vàrem fer servir el google apps, és a dir l'aplicació del google docs on pots compartir documents amb altres persones que facin el mateix document per un treball. Us ho explicaré millor:

Si tens el google docs pots compartir el document original amb les persones que també participin en la creació d'aquell docuement o text i , a la vegada que tu ho editis o facis algun canvi , queda automàticamnet guardat a la xarxa . Quan un altre membre del grup obri la xarxa i el google docs amb el document compartit ja tindrà les correcions i canvis que haurà fet aquella persona  a l'instant.

Vàrem realitzar tres exercicis:

- El primer consistia en crear una document al google docs i compartir-la amb el teu grup de treball per comprovar que tots podeim editar i escriure a la vegada mentre es guardaven tots els canvis.
els pasos que vem segur van ser: clicar a "crear" i seguidament "documento", així doncs se'ns va obrí un docuemnt on podeim escriure però de momnet nonmès hi podia la perosna que habia creat el documnet.

Més atrd però, aquella persona aun afinertra a la dreta de la pàgina on posa "compartir" podia clicar-hi i escriure els noms dels membres del grup o més tard hi podrien mirar. comentar i editar aquelll mateix document. aquest nés el resultat possant  d'exemple les primeres pàgines d'un treball sobre qualsevol tema.

 Aquí us deixo el link on podeu veure el document:




- Segon exercici:

També podeu fer el mateix creant  ( clican a "crear") una presentació, com si fos un power point:




- Tercer exercici:

A més a més vàrem crear un formulari on podiem crear ( només una sola persona del grup) les preguntes que vulguessim , per exemple amb les treball de les xarxes socials. Un cop fetes les preguntes, aquella persona ho pot compartir amb els altres membres del grup i ells poden contestar les preguntes:


Formulario sin título







Moltes gràcies a tots i totes!

Cristina Carbonell Bellido



dissabte, 22 de setembre del 2012

Com sóc jo?

Bon dia!

Ahir dia 21 vam presentar una fotografia que pugués respondre a la pregunta : Com sóc jo?

Aquest va ser la meva fotografia i la meva explicació:

Foto feta pel meu pare.
Procés seguit: 

Vaig decidir mirar unes de les moltes fotografies que ja tenia fetes on surtia jo. Vaig obervar aspectes que em transmetessin alguna cos en especial. 

Em vaig deixar emportar per la sensació que vaig rebre en aquest foto en concret perquè realment em veia a mi, físicament i psÍquicament.

El somriure és una de les coses més importants per a mi i és per aixó que la vaig escolllir.

Reflexió personal.

Al principi no sabia del tot perquè havia escollit aquesta fotografia, però simplement sabia que em veia a mi al natural, també la vaig observar de manera que pogués descriure el perquè em trasmetia tanta " pròpia identitat", perquè era molt natural, peruqè surtu alegre, perquè és borrosa i aixó em descriu en l'aspecte de que no tinc les coses clares, desordenada com sóc jo i mirant lluny com sempre faig.

El grau de satisfacció ha estat molt alt.

Aquesta activitat m'ha agradat peruquè així ens hem pogut conèixer tots una mica millor.


Gràcies!


Cristina Carbonell

dimecres, 19 de setembre del 2012

Què són les Webquest?

En el següent vídeo podem observar uns alumnes a la seva escola treballant les constel·lacions zodiacals a través de la Webquest.

 Edu3.cat



Les webquest són pàgines web on pots infromar-te i practicar tot tipus d'exercicis de qualsevol tema, ja siguin ciències, matemàtiques o llengües. La webquest et permet fer exercicis a través de la informació que desitgis trobar i ,fins i tot, poder explorar d'una manera més real el camp d'infromació que estàs estudiant. Per exemple si estudiem el mercat, una webquest et donarà la oportunitat de visitar i comprar en una tenda virtual del mercat , a part de realitzar exercicis virtuals .

A més , a l'espai www.edu3.cat s'hi poden trobar qualsevol ajuda informativa de totes les matèries escolars i de les diferentes activitats que es poden fer a través de vídeos i suport textual que ens expliqui i ens informi sobre el tema buscat.

Aquí us deixo un link on podeu saber: com trobar el pol nord d'un imant? Aquest vídeo es trobaria a l'apartat de Ciències naturals.

Gràcies, Cristina Carbonell

La meva presentació !

Aquí començo el meu bloc personal. Sóc la Cristina Carbonell, estudiant de 1r de garu en Educació Infantil, vaig nèixer l'any 1993 i visc a Esplugues de Lobregat. Practico el patinatge artístic en un  grup de Sant Just Desvern  i alhora ensenyo cada dia de la setmana el mateix esport a nens d'uns 3-18 anys segons el seu nivell.

Em podria descriure i presentar-me com una noia bastant familiar i alegra. M'agrada ser amiga dels meus amics i passar-hi molta estona amb aquells que estimo. Crec que l'empatia és una de les coses més importants a la vida i el respecte cap als altres.

Què més podria dire de mi?.....

M'agraden molt els animals , tot tipus de música, gairbé tots els esports i la dansa contemporànea, la muntanya i el mar.

 L'any passat vaig cursar 1er del grau de Psicologia a la Univeristat Ramon Llull Blanquerna però a mesuar que avançava el curs , gràcies a les classes de patinatge que donava als nens petits, em vaig adonar que m'agradava veure els fruits que donaven les coses que els  hi anava  ensenyat  . Realmnet disfrutaven amb l'èxit del seu esforç i la dinàmica de l'esneyament.

Més endavant vull continuar practican el meu esport , seguir veient a aquells que han significat alguna cosa a la meva vida i, sempre que es pugui , poder trobar un treball on ser feliç.

Espero utilitzar aquest bloc com a eïna de treball, que pugui beneficiar a tot aquell que el visiti i sobretot aprendre amb les aportacions que cadascú vulgui fer.

Ja he explicat una petita part de mi que espero amb el temps es faci més gran .

Moltes gràcies i fins aviat!

Cristina