diumenge, 18 de novembre del 2012

Conferència Mestr@ TAC

Bona tarda!

El dia 12 / 11/ 2012 vam rebre a la Univeristat de Blanquerna a la mestra Anna Pérez, actual professora a  una escola situada al Raval. L'Anna ens va oferiri una conferència sobre els mestres en relació a les TAC ( tecnologies de l'aprenentatges del coneixement).

En la presentació ens va explicar moltes de les seves experiències com a mestra en l'aprenentatge del coneixements a través de les noves tecnologies. Ens explicà que actualment les estructures d'educació  són les del s. XIX, els professors del s.XX  i els alumnes de s. XXI. És a dir que encara hi ha la mateixa estructura d'ubicació a la classe amb els nens sentats en fileres i mirnat adaventa la pissarra sense interactuar amb la mestra.

Com hauria de ser l'escola actualment?

- Més lliure i més dinàmica a l'hora d'ensenyar i d'estructurar la classe.
- El mestre ha de ensenyar en un entorn de TAC: interacció amb diferents fonts, comunicar i crear, experimnetar no ta sols amb els ordinadors ...

També ens va parlar sobre la utilització d'una pàgina blogspot on es poden crear murals digitals. És una eïna molt interessant perquè els alumnis puguin treballar la matèria conjuntamnet amb noves tecnologies.

El treball en equip disn de la classe és molt important . El portàtil ha de ser un element del grup.

Ens va parlar sobre la taxonomia del bloc i les TAC ( competències bàsiques per a treballar):

-Recordar
-Comprendre
-Analitzar
-Applicar
-Avaluar
-Crear
- MOTIVACIÓ.

Considera que les mestres actuals han de fer sis canvis:

1- Analògic--> digital ( llibres, pissarra digital)
2- Lligat --> mòbil (protagonisme dels alumnes)
3- Aïllat--> connectat ( recursos del mestre)
4- Genèric --> personal ( tenir un no  popi)
5- Consumidor --> creador ( webs, xtec..)
6- Tancat --> obert (nous mètodes i aprenentatges)

Ens va parlar sobre l'aprenentatge en xarxa: projectes temàtics (cartes a través d'internet que s'intercanvien entre diverses escoles).

Promoure l'autonomia de l'alumne fent que es senti amo del seu propi treball, l'entusiasme, l'interacció i la participació.

Aquestes van ser varies de les coses que ens va explicar la mesta Anna Pérez.

Reflexió personal.

La meva reflexió sobre la conferència s'ajusta a les idees exposades per la mestra Anna Pérez però sempre i quan l'escrutura i els llibre no s'eliminin del tot del projecte escolar.

Totes les idees envers als canvis en l'educació sempre han de ser per a millorar l'aprenentatge dels alumnes i per tant, defenso la posició de la mestra Anna Pérez.



Gràcies, Cristina.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada