dissabte, 17 de novembre del 2012

La comunicació audiovisual i digital!

26/10/2012 COED.

Què és la comuicació audiovisual i digital?

És escoltar i /o fer d'espectador i reelaborar o reconstruir el missatge per poder entendre-ho, és a dir, comprensió del missatge que ens estan transmitin.

El procés d'escoltar és reelaborar allò que ja sé, que ja tinc aprés. Cadascú connecta de la seva manera a l'hora que està veien un missatge, ja que ho entendrà de la manera que ell sàpiga segons els seus coneixements previs. Tot i que l'emissor llençi un sol missatge, el receptot ho reb de la/ les manera/es que ell vol.

És molt important tenir en compte els coneixements previs que té el receptor a l'hora d'el·laborar un missatge. Com que es pot utilitzar l'audiovisual, el missatge és més complex, per tan, requereix molta més atenció i concentraci´p per part del receptor.

A l'hora de veure un missatge audiovisual, rebem tants inputs d'informació, que són inconscients per a nosaltres. Com espectadors hem d'estar molt més atents i alerta a tota l'infromació que podem rebre en un missatge audiovisual. Hem de saber escolatri observar amb criteri per poder-me permetre deixar emportar per allò que m'estan transmitin. Això se'n diu " publicitat subliminal".

Aquí us deixo un vídeo publicitari on podeu observar tots els missatges i informació subliminal que utilitzen per cridar l'atenció de l'espectador :




Reflexió personal.

Aquest exercici ens ha servit per poder entendre tot allò que ecolten , veuen i poden aprendre els alumnes de tota aquella informació que els hi donem i que els hi deixem a l'abast. Per aixó hem de vigilar tot el que els envolta per evitar que puguin veure o aprendre missatges que no són adequats per la seva edat o per el seu desenvolupament.


Gràcies, Cristina!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada